autodemontage branche

De autodemontage branche is in Nederland een bloeiende business. Ondanks de crisis zijn er nog vele autosloperijen te vinden die alles behalve vierkant draaien. Natuurlijk moeten ook de autosloperijen met hun tijd meegaan. Bedrijven moeten hun business op termijn ook op een gezonde manier kunnen voortzetten. Hierbij moet men innovatief te werk gaan en is het belangrijk om nieuwe recycling technieken te blijven ontwikkelen.

Op dit moment zijn bedrijven binnen de autodemontage branche afhankelijk van invloeden die van buiten komen. Dit zijn onder meer strengere milieueisen. Deze eisen zijn in de afgelopen tien tot vijftien jaar al erg streng geworden en naar verwachting zal men in de toekomst nog strengere regels en wetgeving opstellen. Dit is niet gemakkelijk voor veel sloperijen. Ook de strengere handhaving is iets waar veel op wordt gehamerd.

Wat helaas niet meehelpt is dat de auto’s die worden gemaakt steeds complexer zijn. Hierdoor moeten sloopbedrijven zich vaak op een beperkt aantal focussen om aantrekkelijk te blijven en om dat het qua kennis niet altijd is bij te benen. Als een autosloperij vele tientallen auto’s (lees: merken) tegelijkertijd sloopt zal men bij de nieuwere typen auto’s veel expertise in huis moeten hebben. Het ARN adviseert bedrijven om een specialisatie te kiezen. Men stelt dat bedrijven zich het best op één hoofdactiviteit kan focussen en daarnaast nevenactiviteiten moet ontwikkelen. Er zijn namelijk genoeg kansen. Vooral kansen wat betreft samenwerking met andere bedrijven is belangrijk. Ook zijn er naar verwachting binnen een aantal jaar een groter aantal autowrakken. Hier liggen zeker kansen voor de bedrijven die binnen deze branche actief zijn.

Comments are closed.