Arbeidsongeschiktheidsverzekering: heisa om belastingplannen

En plotseling werd er weer gesproken over de gevolgen van de belastingmaatregelen. Volgens een enkeling moeten die maatregelen apart voor ZZP’ers berekend worden. Dat meldde de Vereniging van ZZP (VZZP) bekend.

Eerst kwam het kabinet Rutte-II met de inkomensafhankelijke zorgpremie, wat resulteerde in een hoop kritiek. Nadat PvdA en VVD terug in de onderhandelingskamer gingen, kwam er dan eindelijk een officieel akkoord.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het Nibud kwam vorige week echter met doorrekeningen die VZZP niet tot vrolijkheid stemde. Maar wat zat hen dan precies dwars? De VZZP richtte zich vooral tot de ingrijpende belastingmaatregelen, zoals zij het zelf noemen. Zoals het er nu naar uitziet zullen die plannen er voor zorgen dat ZZP’ers hun o zo geliefde aftrekposten kwijtraken. Een grote tegenslag dus.

Naar verluid zo’n 3 miljoen mensen, die tot de zogenaamde ondernemershuishoudens behoren, komen niet in beeld in de belastingplannen. Volgens VZZP had er in ieder geval een aantal zinnen aan ZZP’ers gewijd kunnen worden.

Pechtold mengt zich ook in strijd

Eerder al kreeg de VZZP bijval in de vorm van kamerlid Alexandrer Pechtold. Hij stelde publiekelijk de vraag waarom de term ZZP’er niet een keer terug te vinden was in het regeerakkoord. Nogal verbolgen vroeg hij hiernaar tijdens het debat dat was gericht op het regeerakkoord.

Om hun verhaal kracht bij te zetten liet VZZP berekeningen zien van het verlies aan koopkracht onder ZZP’ers. Zo zou de zelfstandige schilder met een inkomen van 40.000 euro, er 400 euro per maand op achteruit gaan. Een interim manager, met een salaris van ongeveer 60.000 euro, gaat in totaal 330 euro inleveren.

En zo werden nog wat getallen geleverd. Doordat inkomsten zullen wegsmelten, zal de vraag opgeworpen worden in hoeverre ZZP’ers nog een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen regelen. Nu is het nog steeds zo dat zelfstandige zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering moeten regelen.

Premie berekenen

De vraag is of zij genoeg geld hebben om zo’n arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen betalen. Op AOV-vergelijken is het mogelijk om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te kiezen na een vergelijking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *