Arbeidsongeschiktheidsverzekering: alles erover weten door een APP!

Een app waarmee snel en makkelijk te zien is wat de nieuwste wetten zijn op het gebied van ondernemen. Een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, waardoor de ondernemer kan anticiperen op regelgeving.

Het ging de voorbije maanden vaak over regelgeving en ZZP’ers (zelfstandigenaftrek, provisieverbod). Wanneer welke regels ingaan blijft vaak onduidelijk. Soms zijn de wetten niet eens door de Eerste Kamer geloodst, zonder dat het wordt aangegeven.

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering: ooit over nagedacht?

In de toekomst gaan dat soort zaken niet meer gebeuren. Althans, dat hoopt het ministerie van EZ, door de komst van De NieuweWettenApp. Tegen NU.nl vertelde woordvoerder Ubbo Dijk over het nut van de app. Dat alleen de veranderingen in de wet- en regelgeving zichtbaar is, maakt het voor de ondernemer een stuk makkelijk om te zien waar hij of zij in de toekomst meet e maken kan krijgen. Op het moment dat er een nieuwe wet op de website staat, wordt dat binnen 2 uur zichtbaar op de app. Dat scheelt een hoop werk.

Vooralsnog wordt er enthousiast op de app gereageerd. Via de website van het ministerie van EZ, werd de app verspreid over verschillende andere websites. En op social media werd er veel over de nieuwe app gesproken. De zogenaamde NieuweWettenApp is te gebruiken voor zowel Android-, als Appletoestellen.

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Ook voor regelgeving dat verband houdt met de arbeidsongeschiktheidsverzekering, zou de app veel kunnen betekenen. Als jij ZZP’ers bent en je hebt geen arbeidsongeschiktheidsverzekering, is het misschien handig om even AOV-vergelijking te doen. Zodoende kan je erachter komen welke arbeidsongeschiktheidsverzekering bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *