Arbeidsongeschiktheidsverzekering: 1 op de 8 mensen ondervindt last van burn-out

Uit onderzoek van het CBS bleek twee weken terug dat 1 op de 8 werknemers in 2011 burn-outklachten had. Dat is een triest bericht. Maar hoe zit dat eigenlijk met zelfstandigen en burn-outklachten. En: hebben zij een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Ongeveer 900.000 mensen zouden klachten hebben die verband houden met een burn-out. Dat is een ongelofelijk aantal. Het onderzoek maakt onderscheid tussen mensen die single zijn en mensen die een gezin hebben.

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering tegen burn-out?

Volgens het CBS zijn de zogenoemde ‘burn-outklachten’ erger geworden door de crisis. ‘Mensen werken heel erg had in de hoop goed uit de crisis te komen, maar ja, dat houd je niet jaren vol natuurlijk.’

Het zijn opvallende feiten, die het CBS constateerde. Zo weten zij te melden dat ‘van de werknemers die niet worden gesteund door collega’s of leidinggevenden, gaf 37 procent aan burn-outklachten te hebben’. Zodra men wel steun voelden lag dat percentage een flink stuk lager: slechts 11 procent had dan last van burn-outklachten.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Volgens Psychiater Hans van der Ploeg komen burn-out-klachten vooral voor bij types die nogal precies zijn. ‘Mensen die het uiterste van zichzelf eisen en constant teveel hooi op de vork nemen.’ Het is het type mens dat slecht nee kan zeggen. ‘Die lijken volledig vergroeid met hun werk; control freaks.’

Het is een kleine tip richting zelfstandigen. Want een ZZP’er, die wellicht geen arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft, kan wel met arbeidsongeschiktheid te maken krijgen. Heb jij geen arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar ben je wel benieuwd welke arbeidsongeschiktheidsverzekering bij jou past? Lees dan meer over de arbeidsongeschiktheidsverzekering op AOV-vergelijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *