AOV-vergelijking: iedere ZZP’er is anders

De verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer is in volle gang: alles draait momenteel om politiek. Opvallend is de rol van ZZP’ers in deze. Meer dan voorheen staan er ook spotlights op hen gericht. Een belangrijk issue is nog steeds de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Wat is belangrijk voor ZZP’ers bij het doen van een AOV-vergelijking?

 

Druk op de aan-knop van je televisie en je zult ongetwijfeld op het hoofd van een lijsttrekker van een van de politieke partijen stuiten. Sla een krant open en je moet je best doen om ander nieuws dan verkiezingsnieuws te vinden. Het is duidelijk: dit is het moment dat de kaarten geschud worden – en 12 september worden ze verdeeld.

 

AOV-vergelijking: elke ZZP’er is anders!

Een heet hangijzer voor politieke partijen, als het gaat om ZZP’ers, is de zogenaamde arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). De ene partij wil een AOV verplicht stellen, de ander wil de ZZP’er hier volkomen vrij in laten en nog weer een ander denkt aan eenzelfde AOV voor een ZZP’er als een werknemer in loondienst.

 

Maar ja, dan vergeten politici hoe versplinterd de groep ZZP’ers eigenlijk is. Voordat een ZZP’er overgaat tot een AOV-vergelijking, zal hij of zij eerst kijken of er financiële middelen voorhanden zijn.

De AOV-vergelijking is anders voor bouwvakker dan voor interim manager

Alhoewel een bouwvakker kwetsbaarder is voor mogelijke ongelukken, dan een interim manager, zal de eerste wellicht minder snel geneigd zijn om een AOV-vergelijking te doen. Misschien is de bouwvakker wel uit nood in ZZP-schap gegaan?

 

Om toch tegemoet te komen aan de verschillende eisen van ZZP’ers, heeft verzekeraar GoedGenoeg een objectieve AOV-vergelijking mogelijk gemaakt. De AOV-vergelijking laat je in een aantal stappen bepalen welke AOV het beste bij jou past.

 

In totaal worden tien verzekeraars naast elkaar neergelegd. Daaruit zal een verzekeraar komen die bij jou past. Ook zit er een goedkoper AOV alternatief tussen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *