Almelose transportspecialist groeit sterk, ondanks Poetins beperkingen

Arno Brokelman (l) en Martin Noeverman (r) - Twentepoort GroepIn het voorjaar van 2015 zal Twentepoort Groep (bestaande uit de bedrijven Twentepoort Logistiek en Twentrex) de huidige locatie aan de Edisonstraat in Almelo verruilen voor een nieuw logistiek bedrijfscomplex aan de N36 en de A35/A1, ter hoogte van Almelo. Inmiddels trof Voortman Steel Group uit Rijssen de voorbereidingen voor de bouw van de eerste fase van een duurzaam kantoorgebouw en warehouse.

Directeur Martin Noeverman van Twentepoort Groep: “Ons bedrijf groeit gezond en gestaag. De huidige locatie op industrieterrein Bornsestraat in Almelo biedt geen ruimte voor verdere expansie.” Het bedrijf heeft ook meer ruimte nodig, omdat het vanuit de bestaande industriële klantenkring de vraag naar opslagcapaciteit flink zag groeien.

Ideale locatie

De nieuwe locatie is niet voor niets gekozen, want Twentepoort vestigt zich straks vlakbij de N36 én de A35/A1. “Dat zorgt voor een optimale ontsluiting, vooral voor doorvoer van transport Oost-Europa”, aldus Noeverman.

Twentepoort Logistiek groeide de laatste jaren sterk, ondanks de economische crisis van de afgelopen jaren en de actuele strubbelingen in Poetins Rusland, dat een belangrijke exportbestemming is voor het bedrijf. “We zijn blijven investeren. In ICT en automatisering, maar ook in ons personeel, dat van alle ins en outs op het gebied van douane en export op de hoogte is. Een volgende fase is nu aangebroken, met de bouw van een nieuwe logistieke locatie, waarmee we bewijzen dat we ambitieus zijn en veel vertrouwen hebben in de toekomst.”

Modern warehouse

Van de in totaal 5.000 vierkante meter aangekochte bouwgrond wordt er in eerste instantie 3.000 bebouwd. Specialist in spoedtransport Twentrex gaat dat grotendeels gebruiken als warehouse, ruimte die hard nodig was. “We beschikken straks over de modernste logistieke faciliteiten”, vertelt Noevermans compagnon Arno Brokelman. “Zo zal het pand zowel binnen als buiten bewaakt worden met camera’s en we zullen alle mogelijke ICT-oplossingen erin integreren.”

Twentrex voorziet steeds meer klanten van maatwerkoplossingen als het gaat om spoedtransport over de hele wereld, maar kan ook door klanten ingeschakeld worden voor warehouse-gerelateerde werkzaamheden. “Denk bijvoorbeeld aan pallet- en bulkopslag, orderpicken, labelen en co-packen. Maar ook aan webshop-logistiek”, vertelt Brokelman.

Kortom: er was meer ruimte nodig. “En we voorzien voor beide bedrijven de komende jaren nog meer groei. Nederland blijft een exportland en Oost-Europa wordt steeds belangrijker als afzetgebied. Wij kennen het gebied, de gebruiken en gewoontes en hebben alle kennis, kunde en know-how in huis om bedrijven te ondersteunen, ook als het gaat om het opmaken van export- en douanedocumenten.”

Duitsland

Voor Twentrex vormt Duitsland een specifieke groeimarkt. “Daarom zullen we in december 2014 ook een Duitse vestiging openen, net over de grens bij Gildehaus,” onthult Noeverman. “Ook hier weer strategisch gelegen, aan de A1/E30. Hiermee zijn we met beide logistieke bedrijven klaar voor de toekomst!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *