Afdekken van zwembad en spa is voordeliger

Het is voor eigenaren van een zwembad en voor eigenaren van een spa elke keer weer een sport om hun spa’s en zwembaden te onderhouden. Het onderhouden van zwembaden en spa’s is heel belangrijk omdat een minder goed schoongehouden zwembad of minder goed schoongehouden spa ervoor zorgt dat er meer algen- en bacterievorming is waardoor er hogere onderhoudskosten zijn.

Een zwembad heeft op twee manieren een behandeling nodig. In de zomer is het belangrijk voor een zwembad dat het zwembad, op de momenten dat het niet wordt gebruikt, wordt afgedekt met een zomerzeil. Dit zomerzeil geeft enerzijds de warmte van de zon door aan het water, waardoor het water tot wel vijf graden kan opwarmen en anderzijds zorgt het zomerzeil ervoor dat het water in het zwembad tot wel negentig procent minder verdampt dan zonder zomerzeil zwembad. Met een zomerzeil wordt er dus veel op kosten bespaard om het zwembad op te warmen en wordt er veel bespaard op waterkosten om het zwembad te vullen.

Een winterzeil zorgt er in de herfst voor dat er geen bladeren in het water vallen. Hierdoor hoeft het water van het zwembad niet worden schoongemaakt. Daarnaast zorgt een winterzeil ervoor dat er geen water bij de bodem van het zwembad kan komen, waardoor het voor algen en bacteriën veel moeilijker is om te groeien. Hierdoor kan er in het voorjaar worden bespaard op kosten om de algen en bacteriën te verwijderen.

Dit geldt ook voor een spa. Een spa heeft ook last van algen- en bacterievorming. Het is daarom nodig om spa afdekking te gebruiken om de spa af te dekken, waardoor een spa minder vaak hoeft worden schoongemaakt. Daarnaast een spa afdekking handig omdat het ervoor zorgt dat het water sneller opwarmt en ervoor zorgt dat het water in de spa sneller warm is en langer warm blijft.

Comments are closed.