Advantage anti vlooien middel voor Katten

Katten lopen veel buiten en zijn daarom snel vatbaar voor luizen en vlooien. Vlooien zijn parasieten die zich op de huid van katten kunnen nestelen. Vlooien maken eieren die op de grond vallen en die na het uitkomen van de eieren weer op een voorbij komende kat kunnen springen. Vlooien voeden zich door bloed te zuigen uit de kat. Er zijn verschillende symptomen waaraan afgeleid kan worden dat een kat last heeft van vlooien of luizen. Zo kan het voorkomen dat de kat gaat krabbel of zelfs gaat bijten. Echter is het in sommige gevallen lastig vast te stellen. Soms draagt een kat namelijk vlooien bij zich zonder dat de kat gaat krabben of bijten. Het beste is om regelmatig met een speciale kam te kijken of er vlooien aanwezig zijn bij de kat.

Behandeling
Voor de behandeling tegen vlooien zijn verschillende middelen beschikbaar. Een veel gebruikte anti-vlooienmiddel is bijvoorbeeld advantage kat. Dit anti-vlooienmiddel bescherm de kat tegen verdere besmetting en dood de vlooi direct. Gedurende meerdere weken is de kat vervolgens beschermd tegen vlooien. Advantage kat anti-vlooienmiddel wordt door middel van een pipet op de kat aangebracht. Dit is gemakkelijk en zonder risico aan te brengen op de kat. Er is onderscheid in de dosering. Voor zwaardere katten bevat de pipet meer vloeistof, voor lichtere katten is er minder werkzame stof in de pipet aanwezig.

Bijwerkingen
Zoals bij veel medicijnen kunnen er bijwerkingen zijn. Bij katten die allergisch zijn voor de werkzame stof in de pipet kunnen allergische reacties optreden zoals rode vlekken of jeuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *