3 Tips voor het verkopen van je motorfiets

Je bent van plan om een nieuwe motorfiets aan te schaffen en dat betekent dus dat je je huidige motorfiets wilt verkopen. Het enige probleem is dat je dat nooit eerder hebt gedaan. Hier wat tips om je op weg te helpen.

  1. Documenten verzamelen

Zorg er allereerst voor dat je alle nodige documenten bij elkaar hebt verzameld, zoals kentekenpapieren, onderhoudspapieren, inschrijvingsbewijs en eventuele papieren. Alle gegevens van de motor moet ook compleet zijn. Je gaat ze nodig hebben als je een advertentie mocht plaatsen in de krant of online.

  1. Prijs bepalen

Bepaal van tevoren je vraagprijs. De prijs van uw motorfiets hangt af van de staat van uw motorfiets. Als ‘t mankementen heeft dan moet je daarmee rekening houden. Als ’t in vrij goeie staat verkeert is ’t ook belangrijk om een niet te hoge prijs te vragen. De kans is groot dat ’t mensen afschrikt. Wees kal bij ’t onderhandelen of als een potentiele koper een goedkopere bedrag ervoor vraagt.

  1. Beste periode om te verkopen

Wanneer mensen geïnteresseerd zijn om een motorfiets te verkopen is belangrijk om te weten. Weinig mensen zijn op zoek naar motorfietsen als ’t hartje winter is. Je kan natuurlijk alvast een advertentie plaatsen, maar de kans is klein dat iemand zal reageren. Je kan natuurlijk geluk hebben. November en December zijn dus niet de beste maanden om je motor te koop aan te bieden. De zomer is daarentegen de ideale tijd en mensen zullen veel eerder aandacht hebben voor je motor.

Comments are closed.