3 Juli 2012 openingsevent Nationaal Regenboog Evenement

In Leiden – bij de Poort van Leyden – vindt 3 juli 2012 de officiële opening van het Nationaal Regenboog Evenement (NRE) plaats; een uniek en gratis toegankelijk zeilevenement voor jong en oud. Er zijn diverse activiteiten om het publiek kennis te laten maken met watersport en recreatie.

De middagactiviteiten vinden plaats van 15.00 uur tot 18.30 uur. Zo is er een `Nautisch Plein´ met onder andere de Zeeverkennersgroep Jan van Galen, de Leidse Waterdragers, Olympia Charters en een aantal oude ambachten. De jeugd kan deelnemen aan een educatieve rondvaart door middel van een `vaar-quiz´.
In de grachten rondom de Poort van Leyden kan men een zeilles krijgen met optimisten van De Kaag Watersport Academy. “Ook kan men over het water lopen in mysterieuze aquaballen, supsurfen en is er een open grachtzwemwedstrijd” aldus Bastiaan de Roo, directeur KvK kantoor Leiden.

De officiële opening vindt plaats vanaf 19.00 uur. Voorafgaand aan deze opening komen de Regenboog zeilboten met crew en de Commissaris van de Koningin dhr. J. Franssen als een ware `Sail-in´ de grachten binnenvaren. Dhr. Franssen zal op locatie dit unieke watersportevenement openen en de bemanning van de 15 boten aan het publiek voorstellen.

De gehele dag is voor iedereen vrij toegankelijk.

Van 4 t/m 8 juli worden de zeilwedstrijden gehouden op de nabijgelegen Hollandse- en Utrechtse plassen. De wedstrijden vinden elke dag op een andere plas plaats van 14.00 uur tot 16.00 uur. Op de kades zijn diverse activiteiten voor jong en oud.
De Hollandse- en Utrechtse Plassen, een uniek gebied midden in de Randstad, onderdeel van het Groene Hart. Voor alle recreatieve- en toeristische mogelijkheden kijk op www.groenehart.nl.

Kijk voor meer informatie over het NRE en bijbehorende dagprogramma’s per plas op de website: www.nationaalregenboogevenement.nl. Aanmelden voor de gratis rondvaart, kvk.nre@live.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *