145 banen op de tocht bij TP Vision

Het Brugse electronicabedrijf TP Vision (ex-Philips) verlaat Brugge en verhuist naar de universiteitscampus van Gent. Volgens de directie van het bedrijf zullen daardoor 70 jobs verloren gaan. Nu werken er nog 320 mensen in het bedrijf. Daarnaast wil de directie ook snoeien in de interim-krachten.

Banen sneuvelen door verhuizing

Bij de verhuizing van TP Vision van Brugge naar Gent staan 70 vaste betrekkingen op de helling en worden de contracten van 75 interimkrachten niet verlengd. Dat werd dinsdag gezegd op een ondernemingsraad, zegt Eric Somers (LBC). TP Vision wil het komende jaar 70 van de 322 vaste medewerkers afdanken en de contracten van 75 van de 98 interimkrachten niet verlengen. Tijdens de verhuizing sneuvelt dus één op de drie jobs. De vakbonden reageren ontgoocheld en zeggen grote bedenkingen te hebben bij de beslissing om een verhuisbedrijf in te zetten voor de aanstaande verhuizing.

Wettelijke procedures

Volgens Somers zal TP Vision geen gebruik maken van de wet-Renault. “Ze maken gebruik van een kronkel in de wet, waarbij de ontslagen in kleine aantallen zullen gebeuren en de betekening niet plaatsvindt in de eerste zestig dagen na de aankondiging,” klinkt het in een eerste reactie. Het bedrijf zegt bij monde van een woordvoerster “alle wettelijke procedures te zullen volgen”.

Softwareontwikkeling

De woordvoerster legt uit dat de banen sneuvelen omdat de productsoftwareontwikkeling wordt samengebracht in Bangalore, in India. De beslissing om naar Gent te verhuizen, zal ook een impact hebben op een afdeling in het Nederlandse Eindhoven. Alle 60 werknemers daar worden in Gent ondergebracht, waar uiteindelijk een driehonderdtal mensen zullen werken in de vestiging op het Technologiepark van de Universiteit Gent in Zwijnaarde.

Comments are closed.